Valtuutettu Jonne Törmäkankaan esittämä Perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuustoaloite 28.8.2017/Risteysalueiden korjaaminen

Kuten kaikki varmasti tietävät, ovat Raahen tiet osittain hyvin surkeassa kunnossa. Rahaa ei kuitenkaan ole liikaa kunnostukseen. Pahimmat paikat pitäisi kuitenkin korjata ennen talvea jotta veronmaksajat eivät joutuisi särkemään niissä autonsa niveliä ja iskareita talvikauden aikana. Tarkoitan laajassa käytössä olevia ja suht runsasliikenteisiä risteyksiä kuten Rautaruukintien ja Ketunperäntien risteysaluetta Saloisissa molemmin puolin kasitietä. Sotaplassintien molempia päätyjä Pattijoella sekä liikenneympyrää Rautaruukintien ja Lapaluodontien varressa.

Monia muitakin on jotka pitäisi saattaa nopeasti kuntoon mutta ne ovat osittain paljon laajempia projekteja, joita ei luultavasti ehditä korjata talveen mennessä kuten Palokunnankatu ja Ouluntie kokonaisuudessaan. Esitän että ainakin nyt nuo muutamat mainitut risteysalueet korjattaisiin vielä talveksi kuntoon. Korjauksien tulee olla uutta asfalttia koko korjausalueelle eikä pelkkää reikien täyttämistä öljysoralla yms. Tekohengitys auttaa yleensä vain hetken ja risteys pysyy silloin käytännössä todella töyssyisenä vaarantaen liikenneturvallisuuden. Mikäli alueet ovat ELY-keskuksen vastuulla, tulee kaupungin ilmoittaa asiasta eteenpäin ELY-keskukseen.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa