Raahen Perussuomalaiset Ry syyskokouksen 2015 julkilausuma

Raahen Perussuomalaiset Ry julkilausuu seuraavaa:

Olemme huolissamme Antinkankaan koulusuunnitelman liikennejärjestelyistä. Mielestämme suunnitelmassa ei ole otettu tarpeeksi huomioon kuljetusoppilaiden taksi- ja linja-autoliikenteen vaatimaa tilaa. Kuljetusoppilaat ovat suurimmalta osalta erityisoppilaita, jotka ovat joko liikuntarajoitteisia tai aistirajoitteisia lapsia tai mahdollisesti heillä on ongelmia keskittymiskyvyn kanssa. Nämä ovat erittäin huono yhdistelmä edestakaisen vilkkaan liikenteen keskellä ahtaassa paikassa.

Jo vanhankin koulun kuljetusoppilaiden kyyditykselle varattu alue on ollut pieni, ahdas,  epäkäytännöllinen ja jopa vaarallinen. Siksi näemme, että nyt kun ollaan uutta koulua ja suunnitelmaa tekemässä, niin tämä vakava puute tulee korjata.

Tilanne ei korjaannu sillä että paikka vaihdetaan, mutta se pysyy edelleen ahtaana ja vaarallisena. Kuljetuksille varatun paikan tulee olla sellainen että myös linja-autot mahtuvat siinä kulkemaan, ja kulkureitin tulee olla sellainen ettei siinä tarvitse peruutella vaan kuljettaja voi pysäyttää auton, purkaa tai lastata oppilaat ja jatkaa siitä eteenpäin kiertäen takaisin tielle asti. Myös linja-autojen tulee tähän pystyä.

Antinkaan koulusta tulee yksi Raahen isoimmista oppilaitoksista, johon sijoitetaan suurin osa Raahen kuljetusoppilaista ja lähes kaikki Raahen erityisoppilaat. Koululaisliikenne kattaa vanhempien kuljetuksia, takseja, tila-autoja, pikkubusseja sekä täysmittaisia linja-autoja. Kuljetusoppilaita on useita kymmeniä liikkeellä samanaikaisesti. Tätä ongelmaa ei saa ohittaa olankohautuksella vaan lastemme turvallisuus on taattava turvallisilla liikennejärjestelyillä. Tien toiselle puolelle sijoitettavat parkkialueet eivät ongelmaa poista, koska kuljetusoppilaita kuljettavat eivät pysäköi. Lisää tilaa kuljetusoppilaille saataisiin muunmuassa koulun ohi Isoholmintie suuntaisesti kulkevan pyörätien siirtämisellä rakennuksen vierestä tien varteen.

Raahen Perussuomalaiset Ry tulee ottamaan kantaa asiasta myös virallisesti kaavaan sen nähtävilläolo aikana.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa